Träningsformer för att gå ner i vikt

Det finns olika träningsformer och sätt att gå ner i vikt på. Man kan springa, cykla, köra styrketräning och mycket mer. Här kommer korta förklaringar gällande olika sätt att träna på när syftet är att gå ned i vikt.

Att styrketräna

Genom att arbeta med olika vikter, som man lyfter på olika sätt så ökar man sin förbränning och muskelmassa. Kort och gott så gäller det att öka muskelmassan eftersom ju större muskelmassa desto mer förbränner man. Detta gäller även när man befinner sig i vilande form, vilket på så sätt leder till att men lättare går ner i vikt. Det är viktigt att man tar hjälp av en personlig tränare så att man gör rätt när man styrketränar, så att inga skador uppstår. På så sätt säkerställer man också att ens mål uppnås på allra bästa sätt. Ett generellt tips när man styrketränar är att växla mellan tunga och lättare vikter. Genom att göra detta så vänjer sig inte kroppen vid ett visst motstånd och man tränar mycket mer effektivt.

Att genomföra ett spinningpass

Detta är en gruppträningsform som man gör på en cykel (som är fast) och hela passet leds av en instruktör som peppar gänget att satsa mer och mer hela tiden. Det är en träningsform med mycket hög intensitet och därför ett optimalt sätt att gå ner i vikt på. När man kör ett spinningpass så använder kroppen främst kolhydrater som bränsle men det positiva med spinning är att man även förbränner fett efter själva passet. Under ett spinningpass så kör man oftast olika typer av intervaller, man kör pulsträning och kommer garanterat att svettas en hel del. Det är viktigt att man inte kör ett pass på tom mage, för då förbränner man protein och inte fett.