Träningsformer för att få bättre flås

 

Vill man förbättra sitt flås så finns det olika sätt man kan göra detta på. Det kan vara att springa, spela tennis eller varför inte köra ett gympapass med hög intensitet.

Löpning

När det gäller att springa så kommer man snabbt att höja pulsen och känna flåset öka. Detta är en träningsform som egentligen inte kräver så mycket mer en ett par bra skor att springa i. Man kan sätta igång när som helst och helt och hållet själv bestämma hur länge, hur snabbt, vilka intervaller man vill köra och mycket mer. Är man nybörjare så kan det vara klokt att börja med att varva löpning med snabb promenad, så att man inte riskerar några skador.

Tennis

Detta är en sport som verkligen får flåset att komma igång, samtidigt som det är socialt och man kan spela med andra. Det gäller att träna upp korta och snabba steg, vilket leder till att man genomför en sorts intervall träning. Man tänker oftast inte på att man springer så mycket, men man rör sig i stort sätt hela tiden. När man väljer att sätta igång så kan det vara bra att spela med individer som befinner sig på samma nivå.