Jobba med träning – bli PT

PT, eller personlig tränare, är sannolikt ett yrke som det kommer att finnas allt större efterfrågan på i framtiden, i takt med att vi blir allt mer stillasittande i vår vardag och behöver hjälp för att aktivera oss. En PT är en träningsexpert som kan skapa ett personligt träningsprogram (och i vissa fall även kostprogram) för att hjälpa en att uppnå sina träningsmål.

För att jobba som PT krävs betydligt mer än att bara veta hur man bygger muskler. En PT måste vara bred i sin kompetens, och beredd att ta sig an alla typer av kunder – från de som aldrig har satt sin fot i ett gym förut, och vill ha hjälp med att komma igång med träningen, till de som redan är atleter och vill variera sin träning eller ta den till sin maximala nivå. Oavsett vilken typ av kund man jobbar med är det också mycket viktigt att man är välutbildad i att förebygga skador i träningen, och att man kan lära ut hur man tränar på rätt sätt.

Det finns idag mängder av utbildningar till PT, som varierar i seriositet. Om man vill vara säker på att man väljer en bra utbildning, som kommer att ge en jobbmöjligheter i framtiden, ska man se till att utbildningen är minst 200 timmar lång, att den är lärarledd hela tiden och att teori varvas med praktik.

När man väl är färdigutbildad är det också viktigt att man ser till att ha en smidig betalningslösning för sina kunder. Faktura är till exempel enkelt, men medför nackdelen att man får vänta på betalningen. Då kan fakturaköp vara lösningen. Du kan läsa mer om det och få hjälp på Capcito.com.