Ta hand om din bilinredning: 5 tips

Bilen är utan tvekan en av dina mest värdefulla ägodelar och förtjänar att hållas ren och välstädad. Det här inkluderar bland annat att städa svåråtkomliga områden så att den i princip ser ut som ny igen. Ibland är det dock en bättre idé att byta ut din bilinredning och köpa nytt istället för att städa. Work System har ett brett sortiment av bilinredning som din bil kan behöva, allt ifrån enkla till mer avancerade inredningssystem som passar transportbilar. Med deras bilinredning får du garanterat ordning och reda på din saker. Du kommer att lättare hitta dina grejer och få en bättre överblick över det du behöver. Till exempel har du inredning med verktygstavlor som kan sättas invändigt i bilen och ge dig snabb åtkomst till allt du behöver. En verktygstavla kostar endast 759 kronor och förvandlar din bil till en flexibel arbetsplats!

När det gäller städning och rengöring är de bästa metoderna för att ta hand om din bil följande:

  • Dammsugning.
  • Putsa fönster.
  • Rengöra skinnsäten.
  • Skrubba mattor.
  • Torka av instrumentpanelen.

Läs vidare för att kika närmare på dessa praktiska rengöringstips!

Topp 5 tips för att städa bilens inredning

1. Dammsugning – Att ta hand om bilens inredning är lika viktigt som att ta hand om dess utsida. Det första steget vid bilinredning är att dammsuga golv, säten och bagageutrymme. Gör detta minst två till tre gånger om året.

2. Putsa fönster – Fönsterputs bör användas på bilrutorna för att få dem rena och och helt genomskinliga. Det här gör glaset glänsande och säkerställer en god sikt som inte skyms av smuts.

3. Rengöra skinnsäten – Med läderrengöring rengör du alla läderdelar i bilen. Använd en fuktiga trasa för att ta bort överflödig tvål som bli kvar och om lädret blir torrt kan du använda läderbalsam.

4. Skrubba mattor – Efter dammsugning kan du behöva skrubba mattorna för att få bort ingrodda fläckar och smuts som bildats över tid. Glöm inte bort att sedan låta mattorna torka helt för att undvika mögel.

5. Torka av instrumentpanelen – Instrumentbrädan rengör du lättast med en ren trasa och rengöringsmedel. I slutet av processen är det en bra idé att ge bilen en god doft med parfym eller en luftfräschare för bil.