Så finansierar du din nya bil!

Det kan vara dyrt att köpa bil, oavsett om man är ute efter en ny eller begagnad bil så kan det kosta en del. Man kan då börja fundera över hur man ska få ihop dessa pengar, om man inte redan har sparat ihop en stor summa sedan innan.

Även om man har sparade pengar kan en bil vara dyrare än det man förväntat sig eller sparat ihop till, och ofta vill man inte gå runt och vänta på att kunna få ihop dessa pengar.

Det finns några olika sätt att kunna lösa den finansiella delen på så länge man har en inkomst!

Istället för att behöva vänta länge kan man välja att använda sig av privatleasing, vilket innebär att man går med i ett avtal om att få hyra bilen. Man får betala en fast månadskostnad för att få ha tillgång till bilen och man får ha den under hela leasingtiden. Hur länge man har tillgång till bilen beror på avtalet, som brukar vara mellan 1-5 år.

När avtalet har löpt ut får man möjlighet att köpa ut bilen för en specifik summa som man har kommit överens om när avtalet skrevs på.

På så sätt har man möjlighet att kunna ha en bil utan att behöva betala hela summan på en och samma gång och man kan dessutom lämna tillbaka bilen efter att perioden för leasingen är över. Vill man inte köpa ut bilen man har haft kan man istället leasa en ny bil.

Avbetalning

Ett annat alternativ man kan använda sig av istället för leasing är avbetalning. Man får låna beloppet för bilen av bilfirman eller en bank som samarbetar med bilfirman och får möjlighet till att betala av bilen under en viss tid.

Det som skiljer sig mellan en delbetalning och leasing är att man ofta vid en delbetalning även behöver betala en större deposition för bilen!