Träna miljövänligt

Det blir allt viktigare att man tänker på miljön i alla aspekter av ens liv, och träning är inget undantag. Flera gym börjar tänka framåt när det gäller miljön, bland annat gymmet Träningsverket i Göteborg, där man har kopplat spinningcyklarna till lamporna i lokalen, vilket betyder att deltagarna i spinningklasserna själva driver elen till belysningen – ett smart och effektivt sätt att kombinera träning med miljötänk! Det finns dock flera saker man kan göra själv i sin vardag för att också träna lite grönare.

Den kanske största miljöboven när det gäller träning är till exempel att man åker bil till gymmet. För att minska denna påverkan kan man se till att välja ett gym på gång- eller cykelavstånd, eller ett gym som ligger nära jobbet så att man inte måste köra två turer (först hem, sedan till gymmet). Om man ändå måste köra bil till gymmet, kan man göra resan så miljövänlig som möjligt genom att köra i en laddhybrid från Mitsubishi, som använder minimalt med bränsle.

Man kan också försöka spara in när det gäller träningsutrustning och träningskläder. Man kanske till exempel inte behöver en ny träningstopp om de man redan har fortfarande är i gott skick? Och man kanske kan klara sig utan ännu en form av hantlar? Genom att minska konsumtionen bidrar man också till en bättre miljö.