Träning och bilåkande

Man kan inte bortse från att bilen har bidragit till att många människor rör på sig idag mindre än tidigare. Det är enklare att ta bilen till affären och betydligt bekvämare att ta den till jobbet både under varma sommardagar och kalla vintermorgnar trots att det kostar en hel del mer pengar. Men kan man kombinera sin bil med träning? Det går faktiskt, och vi tar upp mer om det här i artikeln.

Ta bilen till träningen

Det är lätt att ta sig med en bil till träningen. Många vill undvika att röra sig utomhus under den kalla årstiden eftersom risken att halka är stor. Med bilens hjälp kan man enkelt köra till ett gym eller annan träningslokal, träna och sedan åka hem igen.

Gör däckbyten och annat själv

Om du håller på att värdera bil inför ett nyinköp kan det vara klokt att se över om du kan göra en del saker själv. Det kan till exempel röra sig om enkla lampbyten, enklare reparationer och byte av däck. Att arbeta med bilen ger faktiskt mer träning än man kan tro. Vissa arbeten kräver fingerfärdighet, andra styrka och ännu andra smidighet. Ett däckbyte innebär lyft av däck, skruvande och kanske också en del gymnastiska övningar när däcket ska på plats. Här kan man alltså passa på att få lite vardagsträning helt gratis!

Är det värt att skaffa bil för att träna mer?

En bil innebär ökade kostnader, det kan man inte komma ifrån. Om man är flera som vill börja träna och det är långt till närmaste anläggning kan man dock fundera över om det är billigare att skaffa bil och samåka än vad det är att betala kollektivtrafik. En promenad är förvisso träning men det blir inte riktigt samma sak som att ha tillgång till vikter, olika maskiner och varma hallar att träna muskler och leder i. Om det är flera kilometer att ta sig till gymmet blir nog inte så många lika sugna på att träna utan de väljer istället att vara hemma. Med en bil skulle träningen gå lättare, och man behöver inte köpa den allra dyraste bilen på marknaden utan det gäller att värdera rätt. Bilens storlek ska passa, och man ska trivas med den.

Lätt att hoppa över motionen

När man skaffar en bil gäller det dock att se till att man inte blir för slapp. Det är lätt hänt att ta bilen även kortare sträckor. Även om man tränar på gymmet några gånger i månaden är det fortfarande viktigt att ta den där promenaden då och då. Man behöver inte åka till affären för att köpa den där enstaka saken utan man kan gå och få lite frisk luft på köpet!