Roliga träningsformer

Det kan vara så att man aldrig har tränat tidigare eller tränar regelbundet men vill få lite variation i sin motion. Då finns det träningsformer som kan blir riktigt kul och kanske rent av spännande. Om man inte vill vara ensam och testa formerna kan man ta med en träningskompis eller sin partner, vilket gör att det blir ännu trevligare. Surfar man in på nätet går det att hitta massor av underhållande träningsmetoder. Vissa är dyrare än andra och kanske det kan behövas ett visst blancolån för att finansiera sin sport med utrustning och liknande.

Träningsformer att testa

Det är aldrig fel att testa träningsformer som man aldrig har provat förr. Vem vet, man hittar kanske en ny form av träning som man kommer att fortsätta med!

Rida

Det kan ju vara så att man red när man var liten och kommer ihåg känslan, lukten och framför allt glädjen som man kände då. För det tillhör inte ovanligheterna att många slutar rida när de blir tonåringar, då det är andra intressen som tar över. Det är faktiskt inget som hindrar att man börjar igen även om man kommit upp i åren eller om man aldrig har ridit förut.

Simning

Att simma och känna vattnet mot sin kropp är oerhört skönt och är en mycket skonsam träningsform. Simning är perfekt för den som har småkrämpor såsom ont i ryggen, leder, fötter och knän och träningsformen är dessutom ett bra sätt att motionera på om man inte har tränat förr.

Pole dancing

Numera är faktiskt pole dancing en träningsform som är erkänd och den har både inslag av gymnastik, dans och akrobatik. Det kan tyckas ganska lätt att dansa runt stången men det kräver faktiskt ordentligt med styrka för att göra de positionerna som är lite mer avancerade. Den som testar att dansa med stången som träningsredskap, lär hitta muskler som man inte ens visste att man hade.

Yoga

De flesta har säkert hört talas om yoga och förknippar träningsformen med att man utför olika yogaställningar på en matta på golvet. Men inom yoga finns det många varianter och typer av former; det finns vissa som är mycket fysiskt ansträngande och är väldigt effektiva som styrketräning. Andra yogaformer har istället inslag av meditation och stillhet, vilket gör att man har ett verktyg för att klara av vardagen.

Curling

De flesta vet vad curling är för något, men har inte haft tillfälle att testa det. Curling är en aktivitet som är social, då man kan spela tillsammans och umgås med familjen, kompisarna eller arbetskamraterna. Men det krävs också att man är skicklig på att få stenarna där man vill ha dem.

Detta vara bara några få spännande och trevliga träningsformer som tål att testas för att få en roligare träning!