Vikten av att träna

Att träna på gym och lyfta vikter är idag en av de aktiviteter som är rekommenderade av utbildad personal inom hälsa. Dels eftersom det är en aktivitet som är mångsidig och som kan anpassas utefter flera olika ändamål. Det kan vara att man vill gå ner i vikt, att man vill bli starkare, mer definierad eller hjälpa upp med rehabilitering efter en skada (eller för att undvika dessa). Genom att anpassa vikterna utefter det mål som man har, och själva intensiteten under träningen (samt anpassa till ålder, vikt, hur mycket man tränat tidigare med mera) så kan man se mycket goda resultat.

Många myter inom träningsvärlden

Tyvärr så undviker många individer gymmet och att lyfta vikter, just för att man känner sig osäker på hur det faktiskt skall gå till. Det finns många myter om hur kroppen förändras om man väljer att styrketräna, att kroppen snabbt skulle explodera med muskler och att man kommer se ut som ett muskelberg. Många kvinnor speciellt, låter bli att träna på gym för att man tror att muskelmassan kommer öka så pass mycket att man börjar likna en man. Detta är såklart en sanning med mycket modifikation. För detta kan endast ske om man lägger upp träningen med mål att faktiskt bli ett muskelberg. Det krävs extremt mycket träning och rätt kost för att nå detta. Det är därför alltid viktigt att få hjälp av proffs som vet vad träning handlar om, så att ens mål faktiskt också uppnås.

Att anlita en personlig tränare för att uppnå sina mål

Att ta hjälp av en personlig tränare är ett utmärkt första steg om man känner sig osäker. En personlig tränare kommer att vilja förstå vad man har för mål och på vilket sätt man kan uppnå dessa. En personlig tränare kommer först att genomföra ett test-pass för att bättre förstå hur kundens styrka, flexibilitet och kondition är. Vidare så kommer personliga tränaren att vilja förstå vilken livsstil man lever, vilka rutiner man har med mera för att förstå hur ofta man faktiskt kommer att kunna eller vilja träna. Därefter så görs ett träningsschema upp och tanken är såklart att detta skall följas.

Att upprätthålla fokus

Att träna med vikter och vilket resultat man uppnår beror på kombination av hur mycket man faktiskt dedikerat sig till träningen, hur länge man tränar, vilka sorts intervaller man har, hur ofta man tränar, men också hur ens egen kropp är uppbyggd. Många gånger i livet när man har kämpat för att uppnå något speciellt, så har man förtjänat resultatet och det är oftast en merit som ingen kan ta ifrån en. Dock gäller inte detta vid träning. Man kan träna hur mycket som helst och bli riktigt vältränad, men upprätthåller man inte detta så kommer också denna merit att dö ut.