Träningsformer för att öka lugnet

 

Träning kan också leda till ett ökat lugn, bättre sömn och mer energi under dagen. Olika träningsformer har som syfte att skapa mer lugn i kroppen, så att man andas bättre och kan samla tankarna.

Meditation

Meditation kan göras hemma eller på specifika meditationspass, men även på yogapass. Det gäller att man kan befinna sig på en plats som är lugn, något mer avskilt från annan träning och gärna där man kan uppleva naturens olika ljud. Meditation går ut på att lugnt och sansat andas in genom näsan och ut genom mun. Man skall försöka att inte tänka på något specifikt, utan skapa ett visst mantra. Meditation kommer att leda till att kroppen skapar mer oxytocin, vilket är ett hormon som får människan att må bra. Vidare så kommer också stresshormoner att minska, så att man upplever sig mer lugn. När man genomför ett meditationspass så är det viktigt att man inte störs av ljud från mobiltelefon, tv eller liknande.

Tai Chi

Detta är en sorts kampsport, men som inte har något med snabba rörelser alls att göra. Det är en blandning av meditation och långsamma rörelser som genomförs i en sorts kombination.