Träningsformer för att stärka ryggen

 

Alla har olika mål med sin träning. Vissa vill gå ned i vikt, vissa vill känna sig starkare och andra vill förbättra konditionen. Träning kan också handla om att stärka ett visst område, exempelvis ryggen. Idag blir det tyvärr allt vanligare att uppleva ryggproblem, så att stärka upp detta området är av stor vikt. Detta kan göras genom flera olika träningsformer, exempelvis genom simning, funktionell träning eller core pass.

Funktionell träning

Detta är en träningsform där man arbetar med sin egen kroppsvikt genom att genomföra olika övningar. Fokus ligger i stor del på att stärka upp ryggen och bål-partiet. Det gäller att ha starka muskler runt rygg och mage för att orka med vardagliga sysslor. Det kan vara bra att få hjälp av en personlig tränare så att man veta vilka övningar som faktiskt stärker upp dessa muskler på ett effektivt sätt.

Simning

Även om detta är en sport där man använder hela kroppen så arbetar men extremt mycket rygg, axlar, men på ett mycket skonsamt sätt. Även personer som inte tidigare tränat så mycket simning kan sätta igång när man vill. Det är viktigt att man inte äter en stor måltid innan man beger sig till sitt träningspass.